Artizanati

 

 

Vakaric njera pak mot praptë ishin shumë putiga zdrukthëtarëve, rrobaqepësive, këpucatarëve dhe forxharëve, këto putiga mbjojën rrugat e katundit dhe produktet manifakture e tyre ishin shumë e çmuara edhe te katundet afër. Sot të këtij aktiviteti artizanal qëndroj pak.

albero dei frammenti
 Tek Fotografia "Albero dei Frammenti" i realizuar ka artisti Cosmo Orofino  

Tradita vazhdon, sidoqoftë, me punimen e pak zdrukthëtarëve dhe forxharëve, kurse u buartin këpucatarët dhe rrobaqepës, vazhdon edhe prodhimi, mbë shpi, i qëndisjeve me gëlpërën dhe i picjeteve me gërshen të shërbyera për përgatitjen e pajavet nusërore,

   

dhe vlohet prodhimi i kostumevet femërore tradicionale të bëra me dorë dhe tue përdoruar petka të çmuar.

 

 cucitura costume

 

 

Comune di Vaccarizzo Albanese Via Croinusevet, 2 tel/fax 0983 84001

P. Iva 01103860787

HTML 4.01 Valid CSS
Pagina caricata in : 0.304 secondi
Powered by Asmenet Calabria