Lajmet mbi katundin

2

 

 

 

Popullsia: 1395 veta

Lartësia: 435 metra mbi nivelin e detit

Sipërfaqja: 8,5 km²

Largësia:
Ka Kurlana: 22 km
Ka Kosenxa: 80 km

Jashtrat:
Pondi Llakëvet, Kroçe Mauric, Vënosa, Pilon, Duric.

Lumenjtë: Lumi i Mbuzatit (ka lindja), Lumi i Strigarit (ka përendimi)

Malat:
Koci ”Kroçe Mauric“ (676 m), Koci ”Frankavil“ (655 m)

Riti: Bizantin-Grek

Dioqeza: Ungra

Shenjtori: Shën Mëria e Menxasporisë

Stema e Bashkisë:
Ari, me një lopë të prier mbi një rahj të gjelbër, dhe përsipër me pesë ylëz të kaltër. Dekorime të jashtme të Bashkisë.

Gonfaloni:
Pëlhurë vulltini e verdhë e stolisur me shumë qëndima të argjendta dhe e ngarkuar me Stemën e Bashkisë dhe me mbishkrimin: ”Comune di Vaccarizzo Albanese“. Pjesët metalike dhe kordonet janë e argjenduara, skola dhe xigarelet e tringjyeme, kanë një thekë të argjenduar.

 

 

Comune di Vaccarizzo Albanese Via Croinusevet, 2 tel/fax 0983 84001

P. Iva 01103860787

HTML 4.01 Valid CSS
Pagina caricata in : 0.283 secondi
Powered by Asmenet Calabria